Kā izvēlēties sarkanvīnu?

Kāds ir labākais sarkanais vīns? Jūs droši paši uzdodat šo jautājumu divreiz pirms tam. Bet kā jūs izdarāt šo spriedumu, zvaniet? Vai tu jautā savam vietējam vīna darbinieks vai skenē etiķetes kaut ko, kas izklausās pazīstams vai prestižs?

Problēma ar vīna ieteikumiem ir tā, ka viņi bieži ir ļoti subjektīvi. Kas strādā vienai personai, ne vienmēr darbosies kāds cits, kas atstāj jūs ar grūts dilemmu. Apskatīsim dažus veidus, kā atklāt sarkanvīnu, kas atbilst jūsu vēlmēm.

Kas padara sarkanvīnu “lielisku”?

Lielisks sarkanais vīns ir atkarīgs no personīgās garšas. Lai izvēlētos perfektu vīnu jūsu aukslējām, ir svarīgi izmēģināt pēc iespējas vairāk vīnogu šķirņu. Sarkanais vīns dažādos veidos atšķiras no baltā vīna:

Lielāks tanīna līmenis
Lielāks alkohola līmenis
Smagāks ķermenis
Dažāds aromāta profils
Potenciāli palielināta sarežģītība

Visas šīs īpašības nāk no fermentācijas procesa, kur vīnogu ādas tiek atstātas tvertnē kopā ar sulu. Arī liela nozīme ir mucu un pudeļu novecošanai, jo vairāk aerobā vīna darīšanas stila mainās veids, kā vīns iestājas. Tas ir šo procesu raksturs un vīnogu kvalitāte, kas visvairāk ietekmē vīna garšu un raksturu.

Atrodot savu saldo vietu

Tikai tāpēc, ka vīns ir vintage vai labi vecs, tas nenozīmē, ka jums tas jāizbauda. Novecojošie aromāti ir iegūtā garša, tāpat kā trifeles vai nobriest sieri. Tiem, kas jauni ir vīna degustētāji, ir labi mainīt savas iespējas un pēc saviem ieskatiem iegūt piedzīvojumu. Mēs iesakām sākt ar šādām vīnogu šķirnēm, lai iegūtu izpratni par to, ko vēlaties.

Pinot Noir – skābums

Pinot Noir ir ideāls sarkanvīns, lai izprastu skābumu. Ja jums patīk Pinot Noir, iespējams, jums patiks citi ļoti skābie sarkanie vīni, piemēram, Grenache. Pinot Noir pirmo reizi iepērtot, mutē izjutīsies pūšļa sajūta, it kā dzerot gāzēto dzērienu. Tas ir skābs darbā. Labai Pinot Noir pudelē ir precīzi atbilstošs tanīnu un skābuma līdzsvars, lai papildinātu vīna augļu kvalitāti.

Syrah / Shiraz – ķermenis

Vīna ķermenis ir arī svarīgs. Sarkanais vīns to sastāva dēļ ir smagāks par baltiem, taču katrs no tiem atšķiras atkarībā no tā izcelsmes. Syrah vai Shiraz (kā Jaunā pasaule patīk to saukt) ir lielisks sarkanvīna piemērs.

Jums vajadzētu būt iespējai nobaudīt tumšākas garšas, piemēram, plūmes, šokolādi un tabaku Syrah, kas papildina tās samtainu / piena kvalitāti. Ja tas nokļūst uz vietas, mēs iesakām izmēģināt Malbec līdzīgu vīna degustācijas pieredzi.

Cabernet Sauvignon – tanīns

Tālāk ir tanīni. Cabernet Sauvignon ir pazīstami ķiploku vīns, kurš, norijot, padara jūsu muti sausu. Tas ir daudzgadīgs populārs vīna dzeršanas pasaulē, pateicoties bagātam, pikam garšvielām un papildinošai sajaukšanai ar sarkanu gaļu. Ja jums patīk Cabernet Sauvignon, jūs arī baudīt Merlot, Chianti un Rioja, kuriem ir līdzīgas īpašības.

Zinfandel – alkohols

Lielākajā daļā sarkanvīnu ir liels alkohola saturs, bet Zinfandel ir viens no augstākajiem. Laba pudele ir aptuveni 15% ABV (skalas augšējā gala). Augsts alkohola saturs rada Zinfandel jūtamu “treknu” un “pilnīgu” vai, citiem vārdiem sakot, intensīvāku.

Augsts alkohola līmenis ir saistīts ar lielu cukura daudzumu fermentācijas procesā, kuru raugs pārvērš etanolā. Zinfandel varat baudīt šo saldumu, pateicoties nogatavojušam, augļu aromātam. Shiraz un Madeira ir citi augstas alkohola vīni.

Nemaz nerunājot par kvalitāti

Cits svarīgs sarkanvīna faktors ir tā kvalitāte. Jūs varat dzert visu tanniku vīnu, kuru vēlaties, bet, ja tas ir lēts, šķebinošs plonk jūs neesat gatavojas baudīt pieredzi. Tas nenozīmē, ka izsoļu namā jāiztērē simtiem mārciņu. Patiesībā ir iespējams uzņemt perfektu sarkanvīna pudeli, kas ir mazāka par 40 sterliņu mārciņām. Lūk, ko jums vajadzētu meklēt:

Sarežģītība – tas izklausās nedaudz pretenciozs, bet patiešām tas, ko jūs esat, ir vīns ar lielu garšu klāstu. Piemēram, lieliskajā Cabernet Sauvignon būs mājieni par ķiršiem, upenēm, garšvielām, zaļajiem pipariem un, ja tas ir nedaudz vecāks, cigāru kārba, āda, šokolāde un garšviela.
Intensitāte – cik skaidri jūs varat identificēt katru garšu? Jo skaidrāk tie ir, jo vīns ir intensīvāks un kvalitāte ir augstāka.
Balance – vislabākie vīni saglabā līdzsvarotu visu savu garšu. Ja tas ir augļu, zemes un labi strukturēts, jūs uzvarējat.

Vai tu esi īsts rudmatis?

Sarkanais vīns nav ikviena glāze … pat … vīns, bet, ja jums patīk garšīgi, veselīgi dzērieni, tad perfekta pudele tur tevi gaida. Pieeja vīna degustācijai, kā jūs varētu iepazīšanās. Esi piedzīvojums, izmēģiniet jaunas lietas un nedaudz spēlēiet lauku, līdz atrodat kaut ko tādu, kas jums patīk.